top of page
Search
  • Writer's pictureMargriet Weehuizen

Zakelijk Flirten: Hoe breek jij het ijs?
Hoe breek jij het ijs met een klant, cliënt of nieuwe collega tijdens het zakelijk flirten?


Regelmatig gaan we vrijwel meteen op ons doel af. Zeker in online gesprekken. Want we willen geen tijd verspillen van onszelf, de werkgever en de ander. En vinden small talk misschien wel ongemakkelijk of zelfs vervelend. Maar wordt het gesprek en contact daar warmer en effectiever van als we met de deur in huis vallen? Hieronder onthul ik mijn beste ijs-breek-tips met jou!


MEET EERST DE DIKTE VAN HET IJS


Begin met een gesloten openingsvraag om te peilen hoe dik het ijs van de ander is dat je wilt breken. Zoals “lekker geslapen?” “Rustige dag vandaag?” of “bevalt de koffie?”. Origineel hoeft niet maar positief ingestoken is wel fijn 😊.


TWEE MOGELIJKE ROUTES


1. Het ijs is duidelijk te dik. Het antwoord van de ander spreekt boekdelen. Het klinkt bijvoorbeeld niet vriendelijk of heel kort. Rond positief af. Je hoeft niet met iedereen te verbinden. Wat kun je de ander oprecht wensen? Met die wens rond je het vlot en vriendelijk af.


OF


2. De ander reageert met iets meer dan ‘ja of nee’ en laat je voelen dat hij/zij wel openstaat voor een gesprekje. Reageer dan kort op het antwoord. “Ik hou zelf ook zo van goede koffie..” en besluit dan om naar de inhoud te gaan of nog even verder het ijs te breken met een open doorvraag.


💡Met wie ga jij het ijs proberen te breken vandaag?


Ik wens je een dag vol oprechte verbinding!


Pssstt....Heb je mijn radio-interview over zakelijk flirten al gehoord? Die vind je op mijn homepage. Veel luisterplezier!


Met inspirende groet,


Margriet Weehuizen

14 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page