top of page
Search
  • Writer's pictureMargriet Weehuizen

Herken jij een leugentje van je collega?

Updated: Mar 19

Kun jij zien of je collega of klant een leugentje aan het verkopen is? We denken er met zijn allen heel erg goed in te zijn. Maar is dat wel zo? In mijn training 'Ik zie, ik zie wat jij niet zegt' over lichaamstaal gaan de stoere deelnemers het experiment aan!


Ik vraag ze om twee redenen te geven waar hun voornaam vandaan komt. En ik doe zelf mee. Een reden is waar en de tweede uit de duim gezogen. Vervolgens moeten de collega’s aan de hand van de lichaamstaal bepalen wat er waar is.


Wat blijkt?

We (ik dus ook!) zijn er helemaal niet goed in om de leugens te vinden! Waarom?


We luisteren stiekem toch veel naar de inhoud (of die kloppend klinkt) en we zien soms bepaalde spanning bij een ander en verwarren dat direct met jokken. Interessant toch?


Gouden inzicht

Mijn golden nugget (gouden inzicht) uit dit experiment? Neem het als een gegeven dat we leugens niet heel makkelijk kunnen zien. En onderzoek waar eventuele zichtbare spanning vandaan komt, voordat je een conclusie trekt. Gebruik dat wat je ziet als ingang voor een goed gesprek! "Ik zie je een paar keer wegkijken, hoe denk je er over?"


Laat je me weten hoe het ging? Succes!


Met energieke groet,


Margriet


19 views0 comments

コメント


bottom of page